Uutiset

Voitto ensimmäisestä Oulun derbystä

28.01.2019

Eilen pelattiin ensimmäinen kauden 2019 Oulun derbyistä ja peli päättyi vierasjoukkueena olleelle Olssille numeroin 1-2. Joukkueet lähtivät otteluun erilaisia lähtökohdista, Herculeksen kokoonpanosta oli tippunut sairastumisien takia pelaajia pois, kun taas Olssi pääsi täydellä miehityksellä liikkeelle.

Ensimmäisistä minuuteista lähtien pelin henki oli juuri sellainen kuin sen paikalliskamppailuissa pitääkin olla, vähän tilanteen jälkeen sanailua vastustajan kanssa sekä pieniä koiruuksia molemmilta joukkuielta nähtiin kentällä. Tämä kuvastaakin hyvin ensimmäistä 20 minuuttia, kun ottelussa oli jaettu jo yhteensä neljä varoitusta.

Kenttätapahtumat ensimmäisen jakson osalta menivät niukasti keltasinisille vaikkakin vaarallisin maalintekopaikka siunautui Herculekselle kulman jälkitilanteesta. Loistavan pelin oikeana laitapakkina pelannut Eemeli Tulppo liukui kuitenkin pallon vasemmasta alakulmasta väljemmille vesille. Molemmat joukkueet saivat puolittaisia maalintekotilanteita ensimmäisen jakson aikana, mutta varsinkin vierasjoukkueen viimeistely hieman ontui sekä viimeisten ratkaisevien syöttöjen laadussa oli parantamisen varaa.

Toinen jakso alkoi vierasjoukkueen hallinnalla, kun pelin ensimmäisellä jaksolla kokeiltu kolmen miehen puolutuslinjaa muutettiin tutumpaan neljän alakertaan. Tämä toi vierasjoukkueelle pallonhallinnan ja tämän kautta myös pelinhallinta siirtyi entistä enemmän keltasinisille. Toista jaksoa oltiin pelattu 57 minuuttia, kun vasempana laitapakkina pelannut Ilari Huotari nousi hyökkäyksen avuksi ja pujotteli Herculeksen puolustajasta ohi, tarjoten maalille loisto syötön mistä Jyri Vääräniemen oli helppo työ laittaa pallo kotijoukkueen maaliin siirtäen Olssin 0-1 johtoon. 82 peliminuutilla Jyri Vääräniemi siirsi keltasiniset 0-2 johtoon hienolla vapaapotkumaalillaan.

0-2 maalin jälkeen Hercules haki vimmatusti kavennusmaalia, onnistuen tässä kun peliä oli pelattu 86 minuuttia. Oikealta laidalta lähtenyt keskitys maalille tuli sopivasti Olssin maalissa pelanneen Järvitalon ja topparina pelanneen Koskelan välistä Herculeksen Dzuho Harisille joka ohjasi pelivälineen vierasjoukkueen maaliin ja lukemat taululle 1-2. Lopussa Herculekselle tarjoutui muutama mahdollisuus tasoittaa ottelu erikoistilanteista, mutta kun nämä eivät tuottaneet tulosta niin OLS voitti ansaitusti ja otti ottelusta tärkeät 3 pistettä.

Kahden maalin tehneen Jyri Vääräniemen lisäksi Olssin leirissä oltiin erittäin tyytyväisiä vasta 15-vuotiaan isokokoisen toppari Miika Koskelan peliesitykseen. Koskela pelasi erittäin itsevarmasti koko ottelun läpi ja oli vahvana erikoistilanteista.

Seuraava Cupin peli on tulevana sunnuntaina 3.2 RoPS/2 vastaan. Peli pelataan Arina Areenalla klo 17.00. RoPS/2 voitettua myös eilen omassa pelissään PS Kemin 5-0, on sunnuntain pelissä vielä panosta lohkosta jatkoon pääsystä.

04.06.2019Kauden avausvoitto odotuttaa - kolmesta pelistä saldoksi vain piste
22.05.2019OLS sai Touranin kesäksi käyttöönsä
23.04.2019Olssin pelaajia mukaan U16-poikien UEFA Development -turnaukseen
17.02.2019Lasse Ikonen Pohjois-Suomen vuoden poikapelaaja
05.02.2019Kakkosen Cupissa tappio - jatkopaikka jäi pienestä kiinni
30.01.2019Olssin pelaajia mukaan U16-poikien maajoukkueleirille
28.01.2019Voitto ensimmäisestä Oulun derbystä
28.01.2019Jalkapallohallihanke etenee
25.01.2019Edustusjoukkueen kuulumisia
24.01.2019OLS teki sopimuksia nuorille huippulupauksille

Siirry arkistoon »