Uutiset

OLS EDUSTUKSELLE UUSI VALMENNUSTIIMI

25.10.2018

Olssin viime vuonna Kakkosessa sijalle 8. valmentaneeseen valmennustiimiin tulee muutoksia kaudelle 2019. Ainakin päävalmentajana toiminut Petri Hautajärvi jättäytyy pois valmennustiimistä.

”Kun Pete ilmoitti ettei jatka ensi vuonna edustuksen päävalmentaja, niin aloimme käydä läpi vaihtoehtoja seuraavaksi valmentajaksi. Helppo tehtävä tämä ei ollut, koska resurssit puoli-ammattilaisessa joukkueessa ovat rajalliset. Peteä, niin kuin myös Jävää ja Paronia, pitää kuitenkin kiittää hienosta viime kaudesta. Tavoitteeseen päästiin, kun joukkue säilyi kovassa C-lohkossa ja saatiin vielä usealle nuorelle pelaajalle hyvin peliaikaa sekä vastuuta Kakkosen tasolla”, edustusjoukkueen rakentamisessa mukana oleva Pasi Hilli kertoo seuran toimistolta.

OLS on tehnyt valmentajasopimuksen Augustine ”Austin” Jibrinin kanssa. Austin pelasi OLSin mukana Kakkosessa seitsemän peliä, tehden yhden maalin. Pelaajaurallaan Austin on pelannut mm. Veikkausliigaa Vaasan Palloseurassa ja sekä ulkomailla pari vuotta. Oulussa Austin on edustanut FC Oulun Palloa, Oulun Palloseuraa sekä Oulun Luistinseuraa. Valmentaja Austin toimi palattuaan ulkomaanreissulta kahden vuoden ajan Oulun Palloseurassa Miika Juntusen apuna kausilla 2016 ja 2017. Austin on suorittanut Uefa B – valmentajatutkinnon ja on hakeutumassa myös Uefa A – koulutukseen.

”Austinin kanssa päästiin nopeasti yhteisymmärrykseen siitä, mikä on seuran tavoite tulevaisuutta ajatellen ja miten tätä tavoitetta lähdetään viemään eteenpäin. Austin tulee myös tosi hyvin pelaajien kanssa toimeen ja uskon, että hän on juuri sellainen henkilö, joka pystyy viemään meidän nuoria pelaajia eteenpäin. Lisäksi hän haluaa selvästi kehittyä valmentajana ja ottaa steppejä kohti valmentajan ammattilaisuutta”, Hilli toteaa.

“Kun minua pyydettiin päävalmentajaksi, halusin tietää mikä on seuran isoin suunnitelma tulevaisuutta ajatellen ja vastauksen saatuani olin erittäin kiinnostunut ottamaan vastaan päävalmentajan tehtävät. Olssin suunnitelma on loistava idea nuorisokehityksessä, joka kehittää pelaajia lapsuudesta edustusjoukkueeseen. 2018 valmennustiimi teki erinomaista työtä ylläpitämällä Olssin organisaatiosuunnitelmien rakennetta ja aiomme jatkaa tällä tiellä myös ensi kaudella. Meillä on hyvä valmennustiimi, josta löytyy kokemusta ja ansioituneita valmentajia nuorten pelaajien kehittämiseen ”, Austin toteaa innostuneena.

”Kakkonen ei ole helppo sarja pelata, sillä vaati jo todella paljon pelkästään siihen että sarjapaikka säilyy. Tämän takia joukkueessa tulee myös ensi vuonna olemaan kokeneempia pelaajia mukana, jotka ovat siellä myös auttamassa nuoria pelaajia. Jokainen saa reilun tilaisuuden näyttää taitonsa tänä vuonna, mutta sanottuaan, joukkueella on tavoitteet ja haluamme saavuttaa ne niin pelaajina kuin myös valmentajina. Viime kaudella kukaan ei antanut Olssille mahdollisuutta, mutta pelaajat ja valmentajat tekivät kovasti työtä ja tekivät parhaansa, tänä vuonna aiomme parantaa ja kehittää toimintaa vielä entisestään. Eräs mies kerran kertoi minulle "DONT TRY JUST DO IT" tarkoittaa sitä, että kun uskot että voit tehdä sen, teet kovasti töitä sen eteen niin se johtaa menestykseen. Yrittämisellä on rajansa ja annat periksi sitten kun se raja tulee vastaan. Joten älä yritä, vaan tee aina parhaasi", Austin päättää.

Austinin valmennustiimiin kiinnitetään vielä lähiaikoina kakkosvalmentaja. Tämän lisäksi valmennusryhmään tulevat mukaan tähän kauteen upean pelaajauransa lopettava Markus Heikkinen sekä monessa OLS:n juniorijoukkueessa viime vuosina hyvää työtä tehnyt Aleksi Tanner. OLS edustusjoukkueen ikärakenne pyritään rakentamaan pitkälti A-juniori-ikäisten pelaajien varaan, joten Aleksin ja Makon tehtävänkuvat ovat ennen kaikkea nuorten pelaajien tukemisessa ja kehittämisessä. Fysiikkavalmennuksessa jatkaa viime kauden tapaan Mikko Tulppo, joka keskittyy ensi kaudella pelkästään edustusjoukkueen fyysiseenvalmennukseen.

Edustus aloittaa valmistautumisen tulevaan kauteen marraskuun 5. päivä Arina Areenalla klo 20.00. Marras- ja jouluun aikana harjoitukset ovat avoimet kaikille halukkaille. Marras- ja joulukuun harjoitusajankohdat ovat alustavasti seuraavat:

MA klo 20.15 – 22, TO klo 20.15 – 22, PE klo 20.15 – 22 + Fysiikkaharjoitus.

24.04.2020Tukea vähävaraisille liikuntaharrastukseen
31.03.2020Joukkueharjoitusten keskeytys jatkuu ainakin 13.5. saakka
20.03.2020Superkausari myynnissä
13.03.2020OLS:n treenit keskeytetty maaliskuun ajaksi
12.03.2020OULUN LUISTINSEURAN KORONAVIRUS-TIEDOTE
02.03.2020OLS B-juniorit voittoon
27.02.2020OLS-Tervarit-j la 29.2. klo 11
31.01.2020Edustusjoukkue kohtaa cupissa RFA:n
22.01.2020Edustusjoukkueelle lisää sopimuksia
16.01.2020Peter Ebbe Tønder OLS:n uusi päävalmentaja

Siirry arkistoon »