Uutiset

OLS panostaa entisestään valmennukseen kaudella 2018-2019

24.08.2018

OLS jatkaa panostamista pelaajien laadukkaaseen valmentamiseen sekä toisaalta valmentajapolun rakentamiseen entistä enemmän kaudella 2018-2019. Jonkin verran muutoksia on tulossa nykyisten toimihenkilöiden tehtäviin ja roolituksiin sekä tämän lisäksi mukaan on saatu uusia intohimolla jalkapalloon suhtautuvia tekijöitä.

Isoimmat muutokset toimistolla tapahtuu, kun valmennuspäällikkönä viimeiset kaksi kautta toiminut Aleksi Tanner siirtyy takaisin pääpainoisesti valmennustehtäviin kentälle ja U15-U13 talenttivalmentajan roolissa toiminut Janne Keto ottaa seuraavaksi kahdeksi vuodeksi valmennuspäällikön tehtävät hoitaakseen.

-On äärimmäisen tärkeää, että pystyn valmennuspäällikkönä jatkamaan Tervareiden ja AC Oulun kautta Espooseen siirtyneen Antti Pehkosen sekä Aleksin työtä ja näkymään mahdollisimman paljon joukkueiden arjessa mukana. Seuran satsaukset valmennukseen sekä valmennuspäälliköiden täyspäivästämiseen kertovat seuran halusta kehittää huippujalkapallotoimintaa alueella yhä vahvemmaksi. Tämä myös mahdollistaa valmentajien kehittämisen, jolloin valmentajuuden voi nähdä tulevaisuuden ammattina, Keto toteaa tarmoa täynnä.

Janne jatkaa edelleen U14 (05) ikäluokan mukana valmennustehtävissä ja valmennuspäällikkönä hänen panostaan nähdään lähinnä U17- U13 junioreissa. Nuorempien ikäluokkiien junioripäällikkönä jatkaa OP Piisilä, joka jatkaa myös U12 (07) joukkueen valmennustiimissä.

OLS jatkaa tulevalla kaudella hyväksi koettua linjaa, jossa isossa roolissa on tiimivalmennus. Ensi kaudeksi tiimejä on yritetty entisestään vahvistaa ja oppia sudenkuopista, mitä matkanvarrella on ollut. Myös valmennuspäälliköiden panosta halutaan edelleen ohjata kentälle pelaajien ja valmentajien arkeen mahdollisimman paljon, jotta valmentajat, pelaajat ja joukkueet kokonaisuudessaan pystyisivät kehittämään omaa toimintaansa jatkuvana prosessina. Jokaisessa ikäluokassa on ensi kaudelle näin ollen valmennustiimissä vähintään puolipäiväinen palkattu työntekijä, jolloin seuran valmentajayhteistyö tiivistyy entisestään.

-Mahtavaa saada sekä nuoria intohimoisesti futikseen suhtautuvia jätkiä kuten Aleksi Autti ja Juho Sassi mukaan meidän toimintaan. Palkalliset tekijät mahdollistavat esimerkiksi valmentajien viikottaiset palaverit ja yhdessä suunnittelun sekä tekemisen. Tämän lisäksi Makon (Markus Heikkinen) saaminen meidän palkkalistoille on mielestäni koko oululaisen futiksen etu. Tuollainen määrä tietotaitoa ja kokemusta kansallisesta sekä kansainvälisestä jalkapallosta sekä kontaktiverkosto, mikä Makolla on, mahdollistaa ihan uudella tavalla meidän B-junioreiden sekä edustusjoukkueen kehittämistä. Mielestäni meillä on tällä hetkellä hyvä miksaus kokemusta sekä nuoruuden intohimoa, Tanner kertoilee hymy korvissa seuran uusista valmentajista.

Seurassa jatkaa myös monia muita nuoria ja kokeneempia valmentajia, joista osa hyppää hieman uuteen rooliin ja ikäluokkaan jakamaan tietotaitoaan taas uusille pelaajille.

Valmentajien tehtävänkuvat saattavat vielä hieman muuttua tai tarkentua alla olevasta taulukosta. Tämän lisäksi eri ikäluokkiin haetaan vielä vahvistuksia valmennustiimeihin. Kokonaisuus rakentuu kuitenkin alla olevan kaavion mukaan.

OLS_edustusjoukkueiden_valmennusryhmat_2018-2019_Julkaisu.gif

20.08.2019Kasper Paananen siirtyy Italiaan
13.08.2019Markus Heikkinen jatkaa OLS B-junioreiden vastuuvalmentajana
29.07.2019Olssille uusi junioripäällikkö
23.07.2019Olssin pelaajia mukaan U17-poikien avoimeen PM-turnaukseen
25.06.2019Olssin pelaajia U16-poikien maajoukkueen mukana Baltic Cupissa
04.06.2019Kauden avausvoitto odotuttaa - kolmesta pelistä saldoksi vain piste
22.05.2019OLS sai Touranin kesäksi käyttöönsä
23.04.2019Olssin pelaajia mukaan U16-poikien UEFA Development -turnaukseen
17.02.2019Lasse Ikonen Pohjois-Suomen vuoden poikapelaaja
05.02.2019Kakkosen Cupissa tappio - jatkopaikka jäi pienestä kiinni

Siirry arkistoon »