Uutiset

OLS tasasi pisteet sarjakärjen kanssa Tampereella

27.06.2018

Nuoren joukkueemme pelaajat ovat sopeutuneet miesten maailmaan ja Tampereella OLS pelurit venyttivät tappiottomien otteluiden sarjan jo kuuteen otteluun. OLS matkusti tiistaina Tampereelle tiiviillä, lähes täysin A-juniori-ikäisistä koostuvalla joukkueella. Matkana oli kuusi -00 ja viisi -99 syntynyttä pelaajaa ja joukkueen keski-ikä oli ainoastaan 19,4 vuotta! Tammelan hyväkuntoisella ja idyllisellä stadionilla pelatussa ottelussa OLS oli voitossa kiinni aina lisäajan viidennelle minuutille saakka, mutta taipui lopulta tasuriin.

Ottelun ensimmäisellä jaksolla TPV otti pallollisen komennon ja vierailija keskittyi iskemään vastaiskuilla. OLS loikin jaksolla kolme huippupaikkaa, joista kertaalleen onnistui Jyri Vääräniemi  ottelun 34. minuutilla, kun Jypä viimeisteli Christian Bohuin keskityksen takanurkkaan. Jypä oli kertaalleen myös puhtaassa läpiajossa jakson lopussa, mutta ei onnistunut ohittamaan TPV maalivahti Henri Savolaista. Lisäksi Bohui petasi loistopaikan Aleksi Kylmälälle viiden metrin viivalle parhaaseen maalintekosektoriin, mutta Alkun laukaus karkasi "Pohjoisella Voimalla" yli maalin ottelun 27. minuutilla. OLS maalilla Tommi Lindholm oli jälleen loistava ja torjui TPV lähentelyt, mm. läpiajon jakson ihan lopussa, sekä pari kolme muutakin TPV yritystä.

Toisella jaksolla ottelun kuva ei juurikaan muuttunut, joskin pelin hallintajaksot aaltoilivat ensimmäistä puoliaikaa enemmän. TPV tuli ottelussa tasoihin tunnin pelin jälkeen Giorgi Ositashvilin maalilla. Pelin 78. minuutilla OLS siirtyi toistamiseen vierasjohtoon, kun Samuel Kurttila antoi kulmapotkun etutolpan ruuhkaan. TPV maalivahti ja puolustus sähläsivät keskityksestä pallon omaan maaliin ja ottelutaululle piirtyi 1-2 vierasjohto. Ottelun tuomari oli selkeästi katsonut MM-kisoja, kun lisäaikaa päätettiin antaa peräti 7 minuuttia, tämä oli lopulta liikaa jo jalkansa loppuun pelanneille nuorukaisille ja TPV onnistui lopulta lisäajan 5. minuutilla tasoittamaan pelin loppulukemiksi 2-2 (0-1).

"Taktisesti onnistuimme tänään varsin hyvin, annoimme tarkoituksella pallollisen komennon isännille ja ryhmityimme puolimatalaan blokiin. Ajatuksemme oli sitten iskeä nopeasti vastaan tilanteenvaihdoista, sillä arvelimme sarjassa vähinten maaleja päästäneen joukkueen puolustavan tiiviisti pitkissä hyökkäyksissä. Toinen peruste ettemme tänään lähteneet meille tyypilliseen pallolliseen pelaamiseen niinkään keskittymään oli meille täysin vieras alusta, sillä emme ole treenanneet luonnonnurmella kertaakaan koko kesänä. Vaikka yliajan tasoitus harmitti vietävästi pelin päätyttyä, voi samalla olla hurjan ylpeä meidän nuorista jätkistä. Kuuden tunnin bussimatkan jälkeen vierastasuri sarjan kärkijoukkuetta vastaan ei ole huono suoritus. Lopussahan pojat olivat aivan katki, jonka vuoksi hieman liikaa passivoiduttiin, vaan se millä olisimme voineet vielä tappaa pelin tilanteessa 1-2, oli ne kaksi lopun 3v2 ylivoimahyökkäystä, joista tuorein jaloin tulleet vaihtomiehet ikävä kyllä tekivät nyt hieman vääriä valintoja.", kertoi päävalmentaja Petri Hautajärvi ottelun jälkeen.

Kokoonpano:

1 Tommi Lindholm
5 Topias Raappana
7 Christian Bohui
8 Niko Ronkainen
11 Jyri Vääräniemi vaihtoon 57’
14 Henry Mäkäräinen C
22 Eemeli Tulppo
24 Antti Ulander
27 Hannes Seikkala
vaihtoon 75’
28 Aleksi Kylmälä
vaihtoon 57’
29 Samuel Kurttila
10 Toivo Xiong vaihdosta 57'
17 Taneli Ollila vaihdosta 57'
33 Patrik Ahola vaihdosta 75'

17.02.2019Lasse Ikonen Pohjois-Suomen vuoden poikapelaaja
05.02.2019Kakkosen Cupissa tappio - jatkopaikka jäi pienestä kiinni
30.01.2019Olssin pelaajia mukaan U16-poikien maajoukkueleirille
28.01.2019Voitto ensimmäisestä Oulun derbystä
28.01.2019Jalkapallohallihanke etenee
25.01.2019Edustusjoukkueen kuulumisia
24.01.2019OLS teki sopimuksia nuorille huippulupauksille
11.01.2019Edustukselle tukku uusia pelaajasopimuksia
18.12.2018Kannustajat yhteistyö - äänestä 31.12. mennessä
15.12.2018Edustusjoukkueelle uusi sopimuspelaaja

Siirry arkistoon »