Uutiset

OLS:n kotivoitto irtosi tiiviillä puolustuspelillä

04.06.2018

OLS nappasi niukan 1-0 kotivoiton Vaasan IFK:sta aurinkoisessa Castrenin urheilupuistossa
lauantaina. Lakkiaspäivänä pelattu ottelu ei tarjonnut yleisölle liiemmälti näyttävää tai
viihdyttävää peliä vaan enemmänkin tiukkaa taistelua pisteistä.
Ensimmäinen jakso alkoi tasaisesti, mutta vähitellen jakson edetessä VIFK sai enemmän otetta pelistä myötätuulen antaessa lisäapua. Isäntien pallollinen peli ei ottanut toimiakseen kuin ajoittain ja pelinrakentelussa tapahtui useita pallonmenetyksiä. Vieraat pääsivät viemään peliä fyysisen ja suoraviivaisen pelin avulla. Painostus tuotti vieraille maalinteko-paikat pariin maaliin, mutta OLS:n puolustuslinja sekä maalivahti Juuso Särkelä saivat hoidettua tilanteet ilman takaiskuja. Isäntien avausjakson tilanteet olivat lähinnä puolittaisia ja syntyivät pääosin erikoistilanteiden seurauksena.


Toisella jaksolla OLS pääsi peliin paremmin mukaan ja isäntien parhaimmat tilanteet syntyivät nopeista tilanteenvaihdoista, joita pelattiin usein oikean laidan kautta. Vaikka toinen jakso alkoi hieman VIFK painotteisesti, maalinteon aloitti kuitenkin kotijoukkue 56. minuutilla Mikko Suomela pääsi läpiajosta viimeistelemään kauden avausmaalinsa, johon esityön tekivät laiturikaksikko Driton Shala sekä tilanteen käynnistänyt Titi Essomba. Essomba pelasi pallon oikealta laidalta keskelle, josta Shala jatkoi Suomelan läpiajoon. Maalin jälkeen OLS keskittyi pitämään puolustuksensa tiiviinä ja hyökkäämään tilaisuuden saadessaan. Kokonaisuudessaan molemmilla joukkueilla oli toisella jaksolla muutamia aihioita lisämaaleihin, mutta palloa ei enää saatu toimitettua verkkoon asti kummassakaan päässä.


"Tasainen ottelu olisi totuuden nimissä voinut kääntyä kumpaan suuntaan tahansa, mutta
onneksi meiltä löytyi tänään riittävä terävyys maalinteossa. Ensimmäisen jakson peliin ei voi olla tyytyväinen vastatuulesta huolimatta, mutta paransimme toiselle jaksolle. Kotivoitto ja erityisesti nollapeli lämmittää mieltä. Ylipäätään emme pelanneet samalla tasolla kuin esimerkiksi viikko sitten Seinäjoella, mutta puolustuspelimme on tällä hetkellä riittävän tiivistä ja se antaa meille sauman pisteisiin jokaisessa otteluissa kuten tänäänkin. Hyökkäyspeli on ollut viime aikoina kehityksen kohteena harjoituksissa ja tämän pelin perusteella meidän pitää keskittyä siihen myös jatkossa. Meidän täytyy saada pallollinen pelimme tuottamaan enemmän uhkaa vastustajalle kuin mitä se tähän mennessä on tehnyt", kommentoi valmentaja Petteri Palosaari ottelun jälkeen.

Kokoonpano:

1 Juuso Särkelä
4 Juho Meriläinen
7 Christian Bohui
14 Henry Mäkäräinen C
15 Alexander Jibrin  
22 Eemeli Tulppo vaihtoon 46’
24 Antti Ulander
27 Driton Shala
vaihtoon 59’
28 Aleksi Kylmälä
50 Titi Essomba
99 Mikko Suomela
vaihtoon 84'
5 Topias Raappana
10 Toivo Xiong vaihdosta 59’
11 Jyri Vääräniemi vaihdosta 84’
18 Ilari Huotari

20

25

33

Arttu Haapala

Augustine Jibrin

Patrik Ahola

vaihdosta 46’

22.05.2019OLS sai Touranin kesäksi käyttöönsä
23.04.2019Olssin pelaajia mukaan U16-poikien UEFA Development -turnaukseen
17.02.2019Lasse Ikonen Pohjois-Suomen vuoden poikapelaaja
05.02.2019Kakkosen Cupissa tappio - jatkopaikka jäi pienestä kiinni
30.01.2019Olssin pelaajia mukaan U16-poikien maajoukkueleirille
28.01.2019Voitto ensimmäisestä Oulun derbystä
28.01.2019Jalkapallohallihanke etenee
25.01.2019Edustusjoukkueen kuulumisia
24.01.2019OLS teki sopimuksia nuorille huippulupauksille
11.01.2019Edustukselle tukku uusia pelaajasopimuksia

Siirry arkistoon »