Uutiset

OLS PUOLUSTUS RAUTAA - JA HYÖKKÄYSPÄÄSSÄ JOUKKUE VIIMEISTELI VOITON ERIKOISTILANTEISTA

16.04.2018

Hercules ja OLS kohtasivat kuumassa harjoituspelissä Heinäpään hyväkuntoisella tekonurmella. OLS järkytti vastustajan pelinrakentamista ensimmäisen 10 minuutin aikana korkealla ja aktiivisella prässillä. Keltainen oli valttia ja peli painui vastustamattomasti punaisten maalille. Hercules ei saanut peliä avattua ja keltaisten itseluottamus oli korkealla. OLS näytti yhtenäistä pelaamista ja yli 100-päinen katsomo odotti jo aikaista ratkaisua.  Laatupaikkoja ei kuitenkaan syntynyt ja OLS jäi ilman palkintoa.

Avauksesta toipunut Herkku sai pelin kulkemaan vartin pelin jälkeen ja asetelmat vaihtuivat. Herkun pallollisesti laadukas alakerta sai tarvittavat tilat ja pallo toimitettiin nopeasti OLS:n selustaan. Kovat ja laadukkaat keskitykset lähtivät Herkun alakerrasta ja mursivat keltaisten puolustusta. Herkku latasi painetta systemaattisesti OLS:n oikeaan laitaan. Oikea laitapakki Patrik Ahola ja hyökkääjä Arttu Haapala joutuivat juoksemaan pallon perässä kohti omaa maalia. OLS:n päädyssä oli kuitenkin vastustamaton muuri vastassa, Tommi Lindholm. Oikealta, vasemmalta, läheltä, kaukaa, Lindholm torjui kaiken. Pallo syliin, nopean avaus ja vielä kannustavat terveiset pallon mukana. Ensimmäisen jakson lopussa Hercules pelasi pallon jälleen kerran puolustuksen selustaan ja Antti Ulander joutui jälleen juoksemaan kohti omaa maalia Herkun hyökkääjän rinnalla. Olkapää vasten olkapäätä ja molemmat nurin. Päätuomari teki kovan ratkaisun ja pallo kyseenalaisesti pilkulle. Kova veto kohti vasenta kulmaa, mutta Lindholm oli hereillä ja torjui vedon helposti.

Toiselle jaksolle Hercules näytti voimaansa ja vaihtoi kaikki 11 pelaajaansa saaden tuoreita jalkoja kentälle yrittäen säilyttää vahvan otteensa. Toisella jaksolla Herkun vaarallisin pelaaja, oikea laitahyökkääjä, Samuel Säily haastoi vaarallisesti OLS:n nuorta pakkia Ilari Huotaria. Tällä kertaa taito voitti voiman ja Samuel jäi ilman maalia. ”Kerran Samuel pääsi ohi. Taisi olla joku erikoinen pomppu vai mitä siinä tapahtui? Pelin jälkeen paiskattiin kättä. Toivottavasti väännetään Samuelin kanssa vastakkain kesän sarjapeleissä.” Ilari kommentoi onnistuneen pelin jälkeen.

Puoliajalla OLS-valmennus ja pelaajat tunnistivat tilanteen. Pallollista peliä päätettiin nopeuttaa keskikentällä ja toimittaa palloa enemmän vastustajan selustaan. Keskikentän voimakolmikko Henry Mäkäräinen, Aleksi Kylmälä ja Matias Juntunen liikuttivat palloa uudella vauhdilla ja saivat OLS-hyökkääjän Jyri Vääräniemen iskettyä useasti läpi Herculeksen puolustuksen. Väistämätön oli edessä ja Jyrin murtauduttua kolmannen kerran maalipaikalle hänet kaadettiin 16-alueella. Pallo pilkulle ja ”Jypä” maalasi. ”Olen aina laittanut pallon maaliin rankkarilta, ainakin oman muistin mukaan”, Vääräniemi naurahti tullessaan vaihtoon 80 minuutin kohdalla. OLS sai maalista uudelleen itseluottamusta ja pelasi maalin jälkeen rauhallisesti kontrolloiden peliä.

Ottelun viimeisellä vartilla OLS osui toistamiseen. Mäkäräinen antoi matalan kulmapotkun vasemmalta ja Ulander jatkoi etutolpalta pallon häkkiin. Hatunnosto Herkulle, tappioasemassakin punainen vyöry jatkui kohti OLS:n maalia ja katsojat näkivät väkevää vääntöä loppuun asti. Keltaisten puolustus kuitenkin pystyi pelaamaan lopun tilanteet keskittyneesti ja erinomaisen ottelun pelannut Lindholm hoiteli puolustuksen läpi tulleet pallot pitäen maalinsa koskemattomana.

OLS päättää harjoituskautensa pelaamalla viimeisen harjoitusottelun Iisalmelaista PK-37:a vastaan ensi lauantaina klo 12:15 Heinäpään Arina Areenalla.


Avaus:

Tommi Lindholm (ACO)

Ilari Huotari

Alexander Jibrin

Antti Ulander

Patrik Ahola

Henry Mäkäräinen "C"

Aleksi Kylmälä

Matias Juntunen

Christian Bohui

Arttu Haapala

Jyri Vääräniemi

Vaihdot:

Arttu Haapala -> Eemeli Tulppo (65min)

Jyri Vääräniemi -> Ossi Lyttinen (72min)

Aleksi Kylmälä -> Aatu Asikainen (80min)

17.02.2019Lasse Ikonen Pohjois-Suomen vuoden poikapelaaja
05.02.2019Kakkosen Cupissa tappio - jatkopaikka jäi pienestä kiinni
30.01.2019Olssin pelaajia mukaan U16-poikien maajoukkueleirille
28.01.2019Voitto ensimmäisestä Oulun derbystä
28.01.2019Jalkapallohallihanke etenee
25.01.2019Edustusjoukkueen kuulumisia
24.01.2019OLS teki sopimuksia nuorille huippulupauksille
11.01.2019Edustukselle tukku uusia pelaajasopimuksia
18.12.2018Kannustajat yhteistyö - äänestä 31.12. mennessä
15.12.2018Edustusjoukkueelle uusi sopimuspelaaja

Siirry arkistoon »